Key Control Dashboard is een oplossing van Yellowtail Conclusion

ISMS

Neem jouw verantwoordelijkheid in het digitale tijdperk met het Information Security Management System (ISMS) van Key Control Dashboard. Al 12 jaar dé leidende software in het bedrijfsleven en bij de Rijksoverheid. Start vandaag en vraag jouw gratis demo aan.

Digitale innovaties staan aan de basis van het succes van veel grote organisaties. De implicaties daarvan voor jou als CIO, CISO of Risk Manager zijn enorm. Duizenden medewerkers wereldwijd die vanaf verschillende locaties gevoelige bedrijfs- en persoonsgegevens raadplegen. Aan jou de taak om alle informatiestromen inzichtelijk te maken en gevaarlijke risico’s als datalekken, malware en phishing te beheersen. Want als het misgaat, zijn de ogen van de directie en de samenleving op jou gericht.

Wat heb jij gedaan om de schade te beperken?

Key Control Dashboard en ISMS

Effectief beheer en beheersing van de digitale risico’s is anno 2023 alleen mogelijk met een intelligente en gebruiksvriendelijke tool die 360-graden inzicht biedt. Een gepersonaliseerde oplossing die organisaties controle geeft over informatiebeveiliging en jou direct de juiste vervolgstappen aanreikt als er een bedreiging of incident plaatsvindt.

Key Control Dashboard van Yellowtail Conclusion – met geïntegreerde ISMS-oplossing – is die gepersonaliseerde oplossing. Het gebruiksvriendelijke dashboard presenteert alle data op een heldere en overzichtelijke manier en biedt daarbij onder andere:

  • Automatische ordening van informatie binnen de organisatie;
  • Decentralisatie van eigenaarschap en verantwoordelijkheid conform governance;
  • Integratie van belangrijke normenkaders als ISO en NEN;
  • Een concreet stappenplan voor risico- en incidentmanagement

Hoe werkt het precies?

Organisaties die Key Control Dashboard gebruiken, krijgen direct de beschikking over een ‘best-practice inrichting’ van het dashboard met onder andere veelgebruikte dashboards, governance, normenkaders, methodiek, asset(register) en processen.

Vervolgens configureren we het dashboard op basis van de specifieke wensen en eisen binnen jouw organisatie. Net zo lang tot jij de tool blind vertrouwt en hem als jouw slimme PA beschouwt, die natuurlijk overal aan heeft gedacht.

Vraag een demo aan

Decentralisatie van eigenaarschap en verantwoordelijkheid

Uniek aan Key Control Dashboard is het decentrale eigenaarschap voor medewerkers. Dankzij de verschillende rollen en gebruikersrechten levert iedere betrokken medewerker zijn eigen input voor de benodigde informatie en draagt daarmee ook zelf de verantwoordelijkheid over informatiebeveiliging en risicobeheersing.

Waar je voorheen als CISO met je Excel-sheet langs alle teams moest om informatie op te halen, wordt het nu automatisch gekoppeld met de verschillende afdelingen en databases. Dat scheelt jou niet alleen veel tijd, het gebruiksgemak in het dashboard zorgt voor een lagere foutmarge en een enorme kwaliteitsimpuls van de benodigde informatie.

Een weerbare organisatie

Als verantwoordelijke voor het beheren en beheersen van informatie is het cruciaal dat je voortdurend (bij)stuurt en werkt aan optimalisaties. 100% risicoloos werken bestaat niet. Door continu en op basis van data verbeteringen door te voeren, kun je stapsgewijs groeien en werk je systematisch aan een financieel en digitaal weerbare organisatie.

Whitepaper Information Security Management System

Het kan een uitdaging zijn om als organisatie ‘compliant’ te zijn. Want voldoe je aan de wetgeving, procedures en richtlijnen? En heb je als organisatie ook inzicht in de risico’s rond informatieveiligheid en privacy, heb je deze risico’s geprioriteerd, heb je beheersmaatregelen genomen en heb je een responseplan zodat je minder verrast wordt als zich onverhoopt toch een incident voordoet?

In ons nieuwe whitepaper zetten wij uiteen hoe jouw organisatie met een risk based approach kan groeien naar een risicobewuste organisatie. Een approach waarbij de verantwoordelijkheid niet bij bepaalde rollen ligt, maar waardoor de gehele organisatie de urgentie leeft voor een gedegen beleid rondom informatieveiligheid en risicobeheersing in een snel veranderend (digitaal) landschap.

Download whitepaper Key Control Dashboard.

Neem contact met ons op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact