Key Control Dashboard is een oplossing van Yellowtail Conclusion

ESG

Duurzaamheid voorop met onze ESG-oplossing

Zet jouw duurzaamheidsambities om in actie met Yellowtail Conclusion’s ESG-oplossing. Onze tool garandeert dat je niet alleen leidt in duurzaamheid voor samenleving, toekomst en stakeholders, maar ook naadloos aansluit bij de nieuwe CSRD-richtlijnen. Met onze oplossing maak je jouw impact op mens en milieu niet alleen zichtbaar maar ook meetbaar. Klaar om de uitdaging aan te gaan en je duurzaamheidsrapportage te vereenvoudigen? Ontdek hoe met onze vrijblijvende demo.

Duurzaamheid en ESG spelen een centrale rol in de toekomst van elke organisatie, verder kijkend dan klimaatimpact alleen. Van CO2-reductie tot biodiversiteit en ethisch ondernemerschap, we begrijpen de breedte van jouw verantwoordelijkheden. Met de EU’s CSRD-verplichting op de horizon, is nu het moment om voorbereid te zijn.

De nieuwe CSRD-richtlijn van de Europese Unie stelt dat grote bedrijven vanaf 1 januari 2025 (beursgenoteerde bedrijven zelfs vanaf 1 januari 2024) verplicht zijn schriftelijk verantwoording af te leggen over hun impact op duurzaamheid.

Integraal rapporteren over ESG en de CSRD

Dat klinkt complex en tijdrovend, maar dat hoeft het niet te zijn. Key Control Dashboard integreert de 3 belangrijkste ESG-pijlers (Risicoanalyse, Stakeholder Management en Rapportage) in overzichtelijk dashboards. Bovendien voorzien de gebruiksvriendelijke dashboards jou als bestuurder van de informatie om actief te kunnen sturen en middelen zo effectief mogelijk in te zetten, 100% toegespitst op de risico’s, kansen en impact voor jouw bedrijf.

Zo houd je integraal controle over duurzaamheid en kun je met één druk op de knop rapporteren als daar om gevraagd wordt.

Daarnaast heeft ESG betrekking op de gehele organisatie. Het Key Control Dashboard biedt de route in jouw organisatie om centraal inzicht te hebben in de prestaties van de organisatie, maar deze wel decentraal (daar waar het speelt) te beleggen.

Dát is onze definitie van een toekomstbestendige organisatie.  

De ESG-oplossing is een integraal onderdeel van het Key Control Dashboard en is opgebouwd aan de hand van drie oplossingsgebieden:

 

Vraag een demo aan

1. Strategische risicoanalyse en de dubbele materialiteitsanalyse

Met de strategische risicoanalyse (ook wel dubbele materialiteitsanalyse genoemd) identificeer je de duurzaamheidsthema’s die relevant (materieel) zijn voor je bedrijf en waarover je dus moet rapporteren in je jaarverslag (verplicht vanuit CSRD). Zo formuleer je concreet waar kansen liggen en waar risico’s. Klassiek risicomanagement, maar dan slim, vernieuwend en 100% gericht op jouw impact.

2.Stakeholder Management

Duurzaamheid wordt meer dan ooit een ketenverantwoordelijkheid. Iedereen moet voldoen aan de CSRD-richtlijn, van leveranciers tot service providers. Met stakeholder management maak je de hele keten inzichtelijk. Het geeft je daarnaast de mogelijkheid om verantwoording af te leggen aan stakeholders, in relatie tot je leveranciers en partners.

3. Normenkader en rapportage

Kijkend naar de toekomst is één ding zeker: duurzaamheid wordt groter, gedetailleerder en heeft impact op de totale bedrijfsvoering. Onze ESG-oplossing integreert de voor jou relevante normenkaders, belegt deze daar waar ze spelen in de organisatie, draagt zorg voor de juiste dossiervorming en realiseert razendsnel rapportages.

Neem contact met ons op

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Contact